About

Hoi, leuk dat je op mijn site kijkt! Om een idee te krijgen over wie ik ben hier iets over mijzelf.

Ten eerste, mijn naam is Jip van den Bos, ik ben 21 jaar oud en woon in een dorp in Noord-Holland. Ik heb een oudere zus, Lisa, en een jonger zusje, Anna. Alle drie zijn wij ons hele leven al erg sportief. Gelukkig steun(d)en mijn ouders ons hierin ook altijd!

Ik ben ooit begonnen met voetbal en tennis bij de locale clubs in ons dorp. Niet veel later ben ik op 6 jarige leeftijd samen met Lisa begonnen met schaatsen en ongeveer een jaar later met skeeleren en wielrennen.

Dat ik zou gaan Wielrennen werd eigenlijk al snel duidelijk. De eerste vier jaar van mijn leven ben ik opgegroeid in Papoea New Guinea. Daar woonden wij in verband met het werk van mijn ouders. Toen ik twee was crosste ik daar al op mijn roze driewieler over de grindpaden en trok mijn moeder mij een shirt aan met de tekst ‘I love my bike’.
Toen ik op 7 jarige leeftijd, ondertussen wonend in Nederland, met mijn vader meekeek naar een cyclocross wedstrijd op tv was ik vastbesloten dat ik dat ook wilde gaan doen: fietsen door de modder!! Mijn vader is gaan informeren maar er bleek bij ons in de buurt geen cross vereniging te zitten maar wel een wielren club, ZWC-DTS, waar ik een keer kon komen meetrainen. Tot de dag van vandaag ben ik nog steeds lid bij DTS!

Waar tot ongeveer mijn 16e de nadruk lag op het schaatsen is die na die tijd op het wielrennen komen te liggen. Het wielrennen ging altijd wel goed, maar nadat ik in 2014 mijn VWO diploma had behaald is het pas echt serieus geworden. Ik maakte in datzelfde jaar de overstap van de junioren naar de elite-dames. Ik kreeg de kans om voor het UCI team parkhotel valkenburg te rijden. Twee jaar reed ik met dit team wedstrijden over de hele wereld en kreeg ik de kans om mijzelf te bewijzen.

Afgelopen jaar heb ik de overstap gemaakt naar het team Boels Dolmans. Eén of misschien wel hét beste team van de wereld met onder andere de regerend olympisch en wereld kampioen. Ik heb afgelopen jaar onwijs veel geleerd en hoop dat aankomend jaar door te zetten en toe te passen. Ik besef dat ik heel blij mag zijn dat op dit moment mijn grootste passie ook mijn beroep is. Elke dag ben ik bezig met mijn sport en leef ik er voor, ik hoop dat jullie het leuk vinden om een kijkje te krijgen in mijn leven!

x Jip

Deel: