Mijn winter

De zenuwen beginnen te komen.. Het seizoen komt dichterbij! Maar wat deed ik al die tijd?Om een winterslaap te voorkomen zorgen ‘wij wielrenners’ er vooral voor dat we weinig winter hebben. Dat betekend trainingskamp na trainingskamp.

Zoals ik al had verteld ging ik begin december met mijn team drie dagen skiën als teambuilding. Na het skiën gingen we direct door naar Spanje, in de buurt van ‘wieler-walhalla’ Calpe, om daar twee weken met het team te trainen. Het eerste trainingskamp van het jaar. Ik maakte daar vooral veel uren en deed nog niet zo veel blokken (intervallen). Dit om een goede basis te leggen. We doen dat daar, omdat het samen met ploeggenoten en met goed weer een stuk gemakkelijker gaat dan thuis. Ook is het voor ons team één van de weinige momenten in het jaar dat we met zijn allen bij elkaar zijn. Dat is ten eerste belangrijk omdat het een goede manier van teambuilding is om een paar uur per dag op de fiets met elkaar te moeten praten ;p. Daarnaast waren er tijdens het trainingskamp ook veel sponsoren die langskwamen om foto’s te maken, uitleg te geven over hun producten en werden de foto’s gemaakt voor onze nieuwe fotokaarten en magazine. Een druk kamp!

Vlak voor kerst vloog ik weer terug naar huis en vierde ik kerst met mijn familie. De week na oud en nieuw ontvluchtte ik voor de tweede keer de kou. Dit keer geen trainingskamp met mijn ploeg, maar met de nationale selectie.

Oorspronkelijk was dit een trainingskamp voor de U23 (onder de 23) meiden selectie, maar er waren ook een aantal elite dames (boven de 23) mee. We vlogen met zijn allen naar Portugal en trainden negen dagen in de Algarve. Een trainingskamp met andere meiden en een onbekende omgeving was heel verfrissend! Het was leuk om met zo’n jonge groep op pad te zijn. Ik herkende mijzelf heel erg in de jongste meiden, maar het was ook grappig om te merken  dat ik de afgelopen jaren toch al behoorlijk wat ervaring heb opgedaan. Bij Boels Dolmans ben ik altijd de jongste, en nu was dat eens andersom.

Terug in Nederland was er niet veel tijd om het koud te krijgen omdat ik een dag later alweer naar Spanje vloog. Mijn ploeg heeft daar in januari en februari een huis zodat we daar in betere omstandigheden kunnen trainen. Ik verbleef samen met 4 ploeggenoten en 3 staf-leden voor een week. Na die week vlogen we samen terug naar Eindhoven om in Zuid-Limburg te verblijven voor onze ploegenpresentatie. Een dag waarin alle rensters en staffleden worden voorgesteld aan de sponsoren en andere geïnteresseerden.

Op het moment ben ik thuis. Maar wéér niet voor lang. Eind deze week vertrek ik nog één keer naar Spanje voor het laatste trainingskamp tot de start van het seizoen. Dit trainingskamp zal de intensiteit in de trainingen hoog zijn zodat als ik thuis kom ik klaar ben voor het seizoen (en hopelijk ook voor de kou). Spannend!

Deel:

3 Replies to “Mijn winter”

  1. Leuk verhaal Jip, maar wat hebben jullie een druk programma, het lijkt het hoogseizoen wel. In ieder geval denk ik wel dat je er zal staan in het voorjaar.
    Veel succes, René

    1. Klopt renee! Maar eenmaal op trainingskamp is er wel veel rust buiten de trainingen natuurlijk! Dat is in ieder geval het doel, om er meteen te staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *