Off Season

Het einde van mijn seizoen is alweer drie maanden geleden. Wat heb ik allemaal gedaan in die drie maanden? Ik neem je mee!
Het begon met tijd voor mijn familie. Samen leuke dingen doen, geen stress of haast om daarnaast nog te kunnen trainen. Ik zocht bijvoorbeeld mijn zus op in Londen voor haar verjaardag. En na wat tijd thuis door te hebben gebracht ging ik nog samen met mijn vriend op vakantie naar Bali. Bruin, bijgepraat en mentaal en fysiek uitgerust was het terug in Nederland direct weer tijd om te beginnen met trainen.

Voor mijn gevoel heb ik de rustperiode vooral mentaal altijd heel erg nodig. Aan het einde van het seizoen is de puf en de zin er vaak een beetje af. Je bent gewoon moe van een lang en druk seizoen. En door mijn arm was dat afgelopen seizoen nog iets meer. In je rustperiode gun je je lichaam de tijd om even bij te komen maar misschien nog belangrijker je laad je mentaal weer op om een heel seizoen gemotiveerd te blijven. Ik heb vaak aan het einde van mijn rustperiode dat ik weer onrustig word dat ik wil gaan trainen. Dat gevoel wil je aan het einde van je rust hebben. Het is een goed teken, als je lichaam nog niet goed genoeg is uitgerust heb je die drang niet.

Terug in Nederland ben ik dus weer vol nieuwe motivatie begonnen met trainen voor het komende seizoen. Ik heb toen ook samen met mijn trainster gezeten om mijn doelen voor 2018 te bepalen. De eerste weken waren mijn trainingen vooral rustig en lang. Een deel van die trainingen heb ik op Gran Canaria in de zon kunnen doen omdat ik daar voor een sponsor toch al heen moest. Vanaf nu worden de trainingen langzaam aan iets intensiever.

Aankomende donderdag vertrek ik met mijn team (Boels Dolmans) voor twee dagen naar Ischl om daar kennis te maken en te wintersporten, vervolgens vliegen we door naar Alicante om daar twee weken te kunnen trainen. We zullen in dit eerste kamp ook meteen nieuwe team en individuele foto’s maken met de nieuwe kleding en er zullen wat sponsoren langs komen. Alles staat nu in het teken om klaar te zijn voor een nieuw seizoen. Al hebben we gelukkig nog even te tijd want de eerste wedstrijden staan pas eind februari gepland!

Deel:

2 Replies to “Off Season”

  1. Goed bezig Jip, heel belangrijk dat je goed naar je lichaam luistert .
    Begrijp dat de zin er weer is en dat is een goed teken, vooral na die klap die je gemaakt hebt.
    Veel succes in het nieuwe seizoen en ik probeer je zoveel mogelijk te volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *