Opweg naar het EK

Woensdag

8:00 uur – uit bed. Ik word wakker met een kop thee en een kom yoghurt met müsli en wat fruit. Kijk ondertussen op mijn tablet wat rond op internet.

9:00 uur – Ik haal de spullen uit de droger die ik nog in mijn koffer moet stoppen. Ik kleed me daarna om om nog even een rondje te gaan fietsen. Ik loop te treuzelen en stap om 10:30 uur pas op de fiets.
11:30 uur – thuis. Snel even douchen, klaar maken en laatste spullen pakken. Ik eet nog gauw even een boterham en drink nog even een kop koffie met mijn moeder en zussen. Krijg van iedereen een dikke knuffel en een ‘heel veel succes, we weten dat je het kunt’ en word daarna door mijn moeder op Schiphol afgezet.
15:16 uur – door de douane. 15:45 uur – na wat te zijn verdwaald op Schiphol kom ik aan aan het einde van hal C. Er zit er al een deel van de groep met wie ik vlieg. Ik sluit aan. Ik voel opeens dat ik nu echt heen ga en krijg een blij gevoel.
16:20 uur – Ik stap samen met de de rest van het Nederlandse U23 dames, junior dames en junior jongens het vliegtuig in. Ik zit alleen. Niet erg nu heb ik even tijd om een stukje te schrijven.
17:40 uur – Na nog niet eens een uur te hebben gevlogen, een versnapering te hebben gekregen en mijn dag tot dan toe te hebben beschreven landen we in Billund. Nu we steeds dichterbij komen voel ik de zin in de wedstrijd groeien en kijk ik ernaar uit om het parkoers te verkennen. Ik denk helaas dat dat pas morgen zal gebeuren. Ach, lekker relaxen na een reisdag is misschien ook verstandiger.
17:55 uur – de auto’s van de knwu staan al klaar om ons naar het hotel in Herning, waar ook de start en finish is, te brengen. Een ritje van maar 40 minuten.
17:35 uur – Aangekomen in het hotel. Een soort sport hotel met een groot zwembad en een gym. Ook de Italiaanse ploeg zit in het hotel. De kamers zijn prima.

19:00 uur – diner. Leuk om alle andere nederlandse rijders en begeleiding te zien. 19:50 uur – klaar met eten. Ik blijf nog even zitten samen met een ploeggenootje en een kop thee om bij te praten.

20:45 uur – Kleding passen.
21:00 uur – Bellen met thuis, tandenpoetsen (tandpasta vergeten..), make-up eraf ( ook vergeten!?). Ik vergeet anders nooit wat..
21:30 uur – Als ik in bed lig lees ik eerst nog een halfuurtje in mijn boek en probeer daarna te slapen.


Donderdag.
8:20 uur – na een wat draaierige nacht word ik wat moe wakker naast mijn kamergenootje Nina. De rest van de dag is er genoeg tijd om te rusten dus ik maak me daar verder maar niet zo druk om.
8:36 uur – ontbijtbuffet. De rest zit er al, wij pakken een bak joghurt met müsli en noten en schuiven aan. Of eigenlijk is de tafel al vol en gaan we met zijn tweeën zitten. Later pak ik nog een koffie en een boterham met ei. Er schuiven wat jongens/mannen bij ons aan, we blijven nog even zitten praten.
9:30 uur – terug op de kamer. We reageren allebei even op de berichten op onze telefoon.
10:10 uur – Fietskleren aan.
10:30 uur – Samen met de van de junioren meiden/jongens en de rest van de U23 dames stappen we op de fiets. Het regent. We gaan het rondje van de wedstrijd, 20km, verkennen. Na twintig minuten fietsen komen we er achter dat we helemaal niet op het parcours rijden en gaan we terug naar het hotel. We zijn helemaal doorweekt en we wagen geen tweede poging. We hopen dat het later op de dag nog met de auto kan.
11:40 uur – Terug op de hotel kamer. Lekker lang onder de douche.
12:10 uur – Samen met Nina op bed relaxen. We hoeven de rest van de dag niks. Het enige waar we ons zorgen over hoeven maken is hoe laat we kunnen lunchen. Op tv staat ondertussen het Deense nieuws journaal op, we moeten af en toe lachen om de gekke taal die we horen.
12:50 uur – even kijken of we al kunnen lunchen.
12:55 uur – zalm, broodje, salade en joghurt. Tijdens de lunch komen de Ellen, Anna en Lucinda (de elite dames) terug van de tijdrit. Ze zijn 1e, 3e en 4e geworden. Wij feliciteren ze en zij vertellen hoe het ging. Ondertussen verbazen we ons over de trampoline in het zwembad, waar we op uit kijken vanuit de eetzaal. We willen er eigenlijk allemaal ook wel vanaf.
14:00 uur – terug op de kamer. Ik pak even mijn waszak met mijn fiets kleding van die ochtend en breng die naar de verzorging toe zodat dat gewassen kan worden. Daarna loop ik even door de straat met winkeltjes bij ons hotel en koop tandpasta en make-up remover.
14:25 uur – terug op kamer.
14:45 uur – massage door Sanne, de vaste verzorger van de knwu voor u23 rensters.
15:35 uur – terug op kamer. Ik ga op bed liggen en kijk wat op mijn iPad tot dat ik een berichtje krijg van een andere renster of ik mee wil gaan om een kopje koffie te drinken.

16:45 uur – Ik bestel een kopje thee. Het is een leuk cafeetje waar je ook zelf een fronzen joghurt kunt maken “dat is voor morgen na de wedstrijd” spreken we af.

18:00 uur – Team bespreking. We zitten met de 6 rensters, inclusief mijzelf, en de bondscoach aan tafel. We mogen zelf onze ideeën delen en bedenken samen wat het beste plan is. We kiezen een koerskapitein, dat is één van de zes rensters, die de knoop doorhakt over het plan als we het tijdens de wedstrijd moeten aanpassen.

19:00 uur – Na de bespreking kunnen we meteen eten. Het is de avond voor de wedstrijd. Dat betekend een iets grotere portie dan normaal.

19:35 uur – Even snel “hoi” zeggen tegen mijn vader, zusje en vriend die vlakbij het hotel in een restaurantje zitten. Ik heb niet lang, maar wel heel fijn om ze even te zien.

20:00 uur – In de auto om het parcours te verkennen. Dat was op de fiets sochtends niet gelukt en we willen het allemaal toch graag nog even gezien hebben. Het parcours is minder saai dan ik van te voren had gedacht. De weer voorspelling voor morgen is ook nog eens heel slecht, wat de koers wel extra spannend zou kunnen maken!

21:00 uur – Op bed. Ik ben eigenlijk best wel moe. Ik maak mijn verhaal nog even snel af. Daarna ga ik me denk ik zo snel mogelijk klaar maken om te gaan slapen en dromen over morgen.

Deel:

2 Replies to “Opweg naar het EK”

  1. I think this is one of the most significant information for me. And i’m glad reading your article. But should remark on some general things, The web site style is wonderful, the articles is really excellent D. Good job, cheers ggegdecdcdad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *