Update

Zoals ik in mijn vorige bericht vertelde heb ik nadat ik terug kwam uit California een rustweek gehad. Ondertussen ben ik alweer een paar dagen op de fiets en is het tijd voor een update!

Een week zonder trainingen betekent voor mij een week waarin ik tijd heb voor andere dingen. Tijdens het seizoen zijn er namelijk een hoop dingen waar je geen tijd voor hebt of geen energie aan kunt/wilt verspillen. Zo ging ik uiteten en naar de film, een nachtje slapen in Breda, naar de Efteling en zag ik mijn vriendinnen. Niet perse rust waarbij je alleen maar op bed ligt dus. Ik denk echter dat het ook heel belangrijk is dat je mentaal uitrust. Om elke dag motivatie op te brengen om te trainen, gezond te eten, te rusten etc. vergt veel mentale sterkte. Als je jezelf af en toe, of zoals nu een week, de tijd gunt om dingen te doen die je normaal meestal laat staan dan is het daarna weer makkelijker om helemaal voor het fietsen te leven.

En dat leven is weer begonnen! Normaal zou ik na een rustweek beginnen met wat rustige duurtrainingen maar daar was deze keer geen tijd voor. Woensdag moest ik namelijk alweer starten op het RK (regio kampioenschap) tijdrijden. En om daar nog zo goed als mogelijk te zijn zat ik dinsdag voor het eerst weer op mijn fiets. Dat is een beetje kort dag natuurlijk. Ik wilde het RK echter graag rijden omdat het een mooie test en training is voor het NK tijdrijden. Het viel me echter mee en ik pakte nog net een podium plek mee. Een dag later stond alweer het criterium van Lekkerkerk op het programma. Met veel grote namen aan de start en een aanvallende wedstrijd was dat behoorlijk afzien! Gister, vrijdag, hadden we met het hele Boels Dolmans team een clinnic van onze sponsor Dolmans. We reden samen met de sponsoren door limburg, hadden lunch onderweg en hielden onderweg een korte ploegentijdrit samen met de sponsoren. Geen echte trainingsdag maar wel heel leuk!

Met zondag Gooik-Geraardsbergen-Gooik op het programma heb ik vandaag een rustige dag. Ik ben in Limburg gebleven met de ploeg om vanaf hier door te gaan naar Gooik. Vanmorgen heb ik samen met de andere meiden een uurtje los gefietst en lig nu vanaf bed Tom aan te moedigen in de Giro.

Na Gooik heb ik een periode geen wedstrijden en heb ik de tijd om te trainen en mijzelf voor te bereiden voor de rest van het seizoen. Dat is na wat rust ook weer leuk!!

Deel:

3 Replies to “Update”

  1. Weer een heel mooi verhaal Jip! Zo blijven we goed op de hoogte! Morgen veel succes in koers. En wie weet tot gauw! 😎

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *